AMC Newsletter Januar 2019: Ako želite da procenjujete…

Januar 2019.

Profesor je prišao svojoj veoma poznatoj i poštovanoj koleginici, osuđujući je da su njena učenja nelogična, neiskusna i netačna. Profesorka je iz svoje torbe izvadila svetlucavi kamenčić. Pokazala mu je ka ulazu u veliki tržni centar i rekla Odnesi ovaj svetlucavi kamen u prodavnicu koja prodaje posuđe i proveri da li možeš da dobiješ 100  zlatnika za njega.

Profesor je imao više neuspešnih pokušaja u različitim prodavnicama. Nije uspeo da dobije više od 100 srebrnih novčića.

Odlično, rekla je profesorka. Sada idi u prvu zlataru i proveri koliko je filigran spreman da ti plati za svetlucavi kamenčić.

Profesor je otišao u prvu zlataru i ostao je zapanjen kada mu je filigran ponudio 10 000 zlatnika za svetlucavi kamenčić.

Profesorka mu je tada rekla: Tvoje razumevanje pravog znanja i onoga što na predavanjima prenosim svojim studentima, isto je kao razumevanje prodavca posuđa u drago kamenje. Ako želiš da naučiš da procenjuješ vrednost dragog kamenja, postani filigran.

 

Januar protiče lagano, pokriven belim pokrivačem. Nedavno smo dodatno bili okruženi belinom na veselom druženju tokom Team building treninga na zavejanom Zlatiboru.

Naši klijenti su odabrali da rešavaju simulaciju Opstanka tima na snežnoj planini nakon rušenja helihoptera u Kaskadskim planinama, što je doprinelo da dodatno provere svoju kreativnost i timsku sinergiju.


 

Približava se naš februarski trening naprednih pregovaračkih veština kome se radujemo!

22. – 23. februar 2019. (petak-subota)

Kako unaprediti svoje pregovaračke veštine

Ciljna grupa: Ključni menadžeri, menadžeri nabavke, vođe prodajnih timova, direktori i vlasnici kompanija

 

Trening je za mene bio potpuno novo iskustvo. Do sada nisam imala prilike da prisustvujem tako zanimljivom, profesionalno visoko odradenom treningu. Trening me je naveo na potpuno nove nacine razmišljanja u delu poslovnih odnosa i pregovaranja. Takode, pomogao mi je da sagledam sebe i ljude oko sebe kroz drugacije aspekte.

Kada su mi kolege koje su vec prošle ovaj trening rekle da cu biti prezadovoljna, bila sam prilicno skepticna. Obuke su obicne poprilicno jednolicne, ovaj trening je definitivno potvrdio da u svakom pravilu postoje prelepi izuzeci! Još jednom hvala za sve.

 Tatjana Šarenac, Menadžer za velike klijente, Komercijalna banka

 

Pozdravljam vas uz razmišljanje za mesec januar, koliko često procenjujemo druge ljude, na koje načine i šta bi u tome mogli da promenimo ovog januara?

U NOVOJ 2019. NOVI VI!

Srdačno,
Gordana Berger

P.S. Pratite nas i vodite na:

    

 

Action Management Consulting d.o.o.

Kralja Petra 32

11000 Beograd, Srbija

Mob: +381 (0)64 648 2695

Tel: +381 (0)11 409 3730

www.amc.rs