Kreiranje lične vizije

Mnogi uspešni ljudi kao dodatno sredstvo fokusiranja na svoje životne ciljeve i usmerenja energije u željenom pravcu kreiraju svoje Panoe za vizije (Vision Boards), koji predstavljaju ličnu viziju budućnosti i sliku njihovog idealnog života.

Panoi za vizije (Vision Boards) služe kako biste još jače aktivirali Zakon privlačnosti u svom životu. Pomoću ovog zakona počećete da u svoj život privlačite ljude, mogućnosti i finansijska sredstva koja će Vam pomoći da se brže krećete u pravcu svojih ciljeva.

Kako kreirati svoj Pano za vizije?

  • Spremite sav potreban materijal: uokviren pano od plute ili veliki hamer, fotografije, kataloge, različite tematske magazine, razglednice, fotografije sa interneta, flomastere, lepak, makaze i još različitih dodatnih materijala koji Vam mogu zatrebati.
  • Isecite slike iz magazina koje predstavljaju vaše želje i idealnu budućnost. Prilikom odabira slika i fotografija, mislite šta biste voleli da imate, budete i uradite sa svojim životom u narednih godinu dana, kada vas u tome ništa ne bi ograničavalo.
  • Zalepite fotografije i slike na svoj pano organizujući ih u tematske celine kao što su karijera, finansijski ciljevi, porodica, prijatelji, zdravlje i kondicija, ili ih rasporedite potpuno nasumice. Ukoliko imate nešto što Vas posebno brine i uznemirava izaberite slike koje će predstavljati pozitivno razrešenje tih situacija.
  • Dodatno ukrasite svoj Vision board, tako što ćete kreativno docrtati pozitivne crteže i napisati inspirišuće citate o tome ko ste Vi i šta želite da postanete. Možete dodati svoju fotografiju na kojoj se smejete okruženi dragim osobama sa kojima želite da budete i u budućnosti.
  • Svoj Pano za vizije stavite na vidno mesto kako bi predstavljao Vaš dnevni podsetnik Vaše lične vizije ka kojoj idete.


Više o praktičnim metodama i strategijama planiranja kroz zabavno i inspirativno postavljanje ciljeva možete saznati na našim otvorenim programima Action Akademije uspeha, Korporativnim programima ličnog i profesionalnog razvoja ili tokom Action koučinga.

Gordana Berger