Lični koučing

Lični koučing

 

Lični koučing predstavlja partnerstvo između kouča i klijenta, u kome je fokus na ostvarenju ciljeva koje klijent želi da postigne u ličnom i profesionalnom životu, a koji su u skladu sa ličnim vrednostima i postizanju ravnoteže u životnim oblastima važnim klijentu.

Za razliku od treninga, tokom koučinga, kouč ne nudi odgovore klijentu, već postavlja moćna pitanja, koja usmeravaju na drugačiji pogled na situaciju, suočavaju klijenta sa ličnim ograničavajućim uverenjima i navikama i usmeravaju ka novim rešenjima i povećanju ličnog potencijala.

Koučing u većini slučajeva prodrazumeva rad sa klijentom „jedan na jedan” u direktnom ili Skype razgovoru, kao i komunikaciju putem e-maila između koučing sesija.

Razlika između terapije i koučinga je u tome što se terapija bavi mentalnim zdravljem, a koučing mentalnim rastom. Koučing se fokusira na sadašnjost i budućnost, a ne na analiziranje prošlosti.

Lični koučing

 • Da li postižete sve ono što želite u svom životu?
 • Da li imate inspirativne buduće ciljeve?
 • Da li živite punim potencijalom?
 • Da li ste ispunjeni svojim profesionalnim uspehom?
 • Da li je vaš odnos sa partnerom harmoničan?
 • Da li možete sebi da priuštite sve što vam pričinjava zadovoljstvo?
 • Da li ste zadovoljni svojim fizičkim izgledom?
 • Da li se osećate puni energije?

Ukoliko su svi Vaši odgovori na ova pitanja pozitivni, čestitamo Vam!

Ukoliko ste na neka od pitanja odgovorili negativno, postoji potencijal da Vaš život bude kvalitetniji i ispunjeniji! Zamislite da imate način da pronađete drugačije odgovore i sa nekim ko Vam pomaže, kreirate svoj život i postanete ono što ste oduvek želeli da budete. Ovaj inspirativan proces se naziva Lični menadžment koučing, a kouč Vas podržava da odluke koje donosite budu takve da Vas približavaju Vašim životnim ciljevima.

Lični koučing Vam može pomoći i kod:

 • Lične motivacije
 • Prevazilaženja stresa
 • Prevazilaženja ličnih blokirajućih stanja
 • Prevazilaženja strahova
 • Promena negativnih navika
 • Povećanja samopouzdanja
 • Upoznavanja ličnih resursa
 • Prevazilaženja konfliktnih situacija

Tokom koučinga, nove mogućnosti će se pojaviti na mestima gde su ranije bili izazovi i prepreke, a Vi ćete, kreirajući akciju, početi da istinski živite u skladu sami sa sobom.

 

 

 



"Gordana Berger me je upoznala sa najvažnijom osobom u mom životu. Sa mnom. Odnosno sa onim delom moje ličnosti koji ima kapacitet, ne samo da reši probleme sa kojima se susrećem, nego i da me "oslobodi" u onim aspektima mog života u kojima sam se "usput zaglavila".

Tako sam, na primer, zahvaljujući onome čemu me je naučila (na samo jednom koučingu), uspela da se oslobodim straha od pasa sa kojim sam živela 40 godina. To je benefit koji je mojoj okolini najuočljiviji, a tu su još brojni drugi koji su podigli kvalitet mog života na nivo o kojem se nisam usuđivala ni da maštam. Pored toga, meni lično veoma odgovara odnos koji je s jedne strane duboko prijateljski, a sa druge, visoko profesionalan."

Mladena
Nada P., Toronto Canada

"Moje druženje sa Gordanom bilo je veoma uspješno u svakom aspektu mog bića. Što se tiče našeg  koučinga meni je mnogo pomoglo zato što sam upravo došla do nekih stvari u sebi koje sam zbog mnogih životnih situacija  negdje ostavila i totalno zaboravila na njih. Ponovno sam ih otkrila i sada se trudim da ih održavam i dajem im pun sjaj.

Podsjetila me je da su upravo najbitnije stvari u životu tu pored nas, ali kako rekoh, totalno zaboravimo na njih zbog ciljeva koje postavimo sebi i drugima i svaki neuspjeh za nas je poraz.

Gordana je uspjela da me ponovo vrati  na izvor svega što postoji i svega što treba da bude, a to je LJUBAV, ali u pravom i istinskom smislu te riječi, VOLJETI I RAZUMJETI I SHVATITI  I MOTIVISATI, BITI TU  U TRENUTKU… ŽIVJETI!!! Hvala ti, Gordana, što si mi pomogla da ponovo upoznam Nadu!!!"

Nada P., Toronto Canada
Ivana Mikavica

"Oduvek sam želela da učim od najboljih i ta želja mi se ostvarila u 2014. kada sam upoznala Gordanu Berger. Bila sam presrećna da sam napokon imala mogućnost da radim sa ličnim koučem tako velikog kalibra. Tokom mojih pet Action koučing sesija otkrila sam svoje najbitnije unutrašnje programe koji su u velikoj meri uticali na moj život. Gordanin pristup ličnom razvoju je revolucionaran u ovoj oblasti.

Postavljala sam sebi neke idealne i velike ciljeve, međutim Gordana me je podsetila da je zapravo najvažnije kao prvo upoznati sebe i da je put do ostvarenja sebe kao ličnosti pre svega  moguć kroz pravilno razmišljanje. Ona kao kouč stvarno može da pomogne svima koji žele da razumeju, vide i osete šta je uspeh."

Ivana Mikavica, Prevodilac engleskog i nemačkog jezika