Konsultanti

Action tim

Action tim je tim profesionalaca, konsultanata sa domaćim i stranim iskustvom u oblastima ličnog i organizacionog razvoja. Odlikuju nas visoka poslovna etika i usmerenje ka najsavremenijim programima razvoja.

Kada trenutna znanja, veštine i ponašanje vaših zaposlenih nisu u skladu sa poslovnom stategijom, naš tim profesionalaca je tu za vas. Definisanje vašeg organizacionog razvoja je jedan od prioriteta, bilo da je u pitanju jednokratni trening ili strateško planiranje obuke većine zaposlenih u vašoj kompaniji, naši konsultanti će vam pomoći da na najefikasniji način dođete do željenih rezultata.

Kroz dugoročne konsultanske aranžmane u saradnji sa kanadskim konsultanskim kompanijama i Nacionalnom Bankom Kanade, pod pokroviteljstvom EBRD-a, Gordana Berger i AMC tim razvijaju i realizuju specijalizovane trening programe u oblasti unapređenja Tehnika i veština prodaje bankarskih usluga, Naprednih veština i tehnika pregovaranja kao i Ocene radne uspešnosti koji se smatraju pionirskim u nacionalnom bankarskom sistemu Srbije.

Osim konsaltinga u različitim industrijama i dugogodišnjeg konsaltinga niza istaknutih banaka (Komercijalna Banka, Eksim Banka, Raiffeisen Leasing,...), konsultanski projekti restruktuiranja kompanija se sa velikim uspehom odvijaju u Ukrajini, Bosni i Hercegovini, Jermeniji i Rumuniji. Saradnja sa EAR-om i UNDP-om na projektima modernizacije Poreske Uprave Republike Srbije, rukovodilaca institucija na republičkom i lokalnom nivou, obuke ključnih menadžera devet Javnih preduzeća Srbije, kao i rad na projektu modernizacije Vlade Republike Srbije, doprinela je da Action Management Consulting opravda svoju ključnu reč iz naziva kompanije, i da kroz kreiranje akcije u pravom smeru postane partner sa kojim se sigurnije postižu željeni rezultati.

Gordana Berger

 

Osnivač i generalni direktor kompanije, Gordana Berger, radila je na menadžerskim i pozicijama izvršnog menadžmenta u sektorima prodaje i marketinga u internacionalnim kompanijama u Americi i Kanadi (Benetton, Primus Telecom, Advanced Financial Systems Inc.) pre nego što je počela da se bavi konsaltingom, treningom i koučingom.

Diplomirala je poslovni menadžment na kanadskom Univerzitetu, University of British Columbia (UBC), u Vankuveru i posle dugogodišnjeg rada na američkom kontinentu, osnivanjem konsultantske kuće u Beogradu, 2003. godine, približila je najsavremenije metode korporativnog i ličnog razvoja kompanijama koje posluju u Srbiji i na Balkanu.

Gordana svoju karijeru, po povratku u Beograd, 2002. godine, nastavlja pridružujući se Programu za razvoj Ujedinjenih Nacija (UNDP) gde postaje lider tima trenera koji postižu izuzetne rezultate na treninzima izgradnje kapacitete rukovodilaca u državnoj upravi. U to vreme je i konsultant u timu UNDP-a za restruktuiranje javno-komunalnih preduzeća.

Svoje dugogodišnje trenersko zvanje i iskustvo potvrđuje sertifikujući se kao NLP Master Trener i NLP Trener i konsultant na NLP Univerzitetu u Santa Cruz-u (NLPU) u Kaliforniji od strane Judith DeLozier i Robert Dilts-a.

Gordana je NLP Master Practitioner PPD Learning Ltd-a iz Londona, sertifikovana od strane Judith Lowe i John Grinder-a (ko-osnivača NLP-a). Član je priznate Global NLP Training and Consulting Comunity (GTC) iz Kalifornije. Kod Richard Bandler-a (ko-osnivača NLP-a) je u Londonu završila Napredne NLP veštine i tehnike.

Gordana je bila jedan od učesnika serijala Survivor Srbija na Filipinima.

 

Richard Bandler & Gordana BergerRobert Dilts & Gordana Berger  & Judith DeLozierGordana Berger & Judith Lowe
Richard Bandler i Gordana Berger NLPLIFE Training
Robert Dilts, Gordana Berger i Judith DeLozier NLPU
Gordana Berger i Judith Lowe PPD Learning

Radmila Stanojevic-van Os

Radmila Stanojevic-van Os

Diplomirala na Newbold College-u Andrews Univerziteta u Velikoj Britaniji, odsek menadžment i marketing i stekla Master umetnosti u oblasti komunikacija na Jones International Univerzitetu u SAD-u.

Već godinama se bavi projektnim menadžmentom, marketingom i razvojem ljudskih resursa u javnom i privatnom sektoru. Bila je trener i savetnik za razvoj u brojnim renomiranim institucijama kao što su: Ministarstvo finansija i ekonomije Republike Srbije, UNDP, CRS Europe/Middle East i Wrigley West Balkans.

Kolumnista u više poslovnih magazina, sertifikovan trener i kouč metoda Life Journey Map zasnovanog na ličnim vrednostima. Više od deceniju je konsultant i predavač na korporativnim seminarima na temu komunikacije i liderstva. Kao jedno od ključnih iskustava ističe volontiranje u prihvatilištu za decu na severu Tajlanda. U Action Management Consulting-u je angažovana na brojnim razvojnim korporativnim treninzima, od samog osnivanja kompanije, 2003. godine.

Specijalizirala: koučing, trening dizajn, team building, regrutovanje, monitoring i evaluacija, odnosi s javnošću, dizajn komunikacijskih alata, marketinške strategije.

Na treningu za mlade profesionalce, Beč, AustrijaKao volonter u prihvatilištu za decu, na severu TajlandaZajedno sa Gordanom Berger, na treninzima za UN Volunteers, Bon, Nemačka
Na treningu za mlade profesionalce, Beč, Austrija
Kao volonter u prihvatilištu za decu, na severu Tajlanda
Zajedno sa Gordanom Berger, na treninzima za UN Volunteers, Bon, Nemačka

 

 

Lars Erlend Bye

Lars Erlend Bye

Lars Erlend Bye-eva životna vizija je da inspiriše druge da ostvare svoje poslovne i životne ciljeve. Lars je osnivač koučing kompanije Coach Buy, pored toga što je zadužen za razvoj liderstva u Postbanken Eiendom, u Real Estate odeljenju u DnB NOR-u, najvećoj norveškoj banci.

Lars Erlend je stručnjak za franšize, strateško marketinško planiranje, razvoj liderstva, poslovno planiranje i treninge prodaje. Jedan od najvećih Larsovih dostignuća kao direktora marketinga bilo je povećanje promovisanja brenda sa 27% na 52% za dve godine.

Lars Erlenda inspirišu treninzi i koučing rukovodilaca sa ciljem razvijanja njihovih liderskih i menadžerskih veština kako bi što efektnije komunicirali i postigli uspeh sa zaposlenima. Sarađivao je sa Statoil-om, trinaestom najvećom naftnom kompanije u svetu, kao kouč i trener u oblasti razvoja liderstva za regionalne menadžere iz 8 evropskih zemalja.

Diplomirao je marketing na BI Norwegian Business School, a po odlasku u New York studirao je koučing na New York University i stekao je diplomu kouča za organizacioni i lični koučing.

Zvanje trenera Neuro Lingvističkog Programiranja stekao je na NLP Univerzitetu u Santa Kruzu kod Roberta Dilts-a. Takođe je i sertifikovan za primenu Myers-Briggs psihometrijskog alata u oblastima liderstva i izgradnje timova.

 

Jelena Đurić

Jelena Đurić

Diplomirala na Fakultetu organizacionih nauka, smer za Informacione sisteme.

Svoje dvanaestogodišnje iskustvo u upravljanjem različitim projektima je sticala u internacionalnom okruženju (SAD), kao i u Srbiji, radeći državnom (Ministarstvo finansija i ekonomije), nevladinom (UNPD) i privatnom sektoru (Hypo-Alpe-Adria Bank). Uža specijalnost su joj projekti u oblasti informacionih tehnologija, kao što su razvoj kompleksnih poslovnih softverskih rešenja po meri klijenta, implementacija gotovih softverskih rešenja (ERP, BI, infrastrutkurna rešenja, sistemi upravljanja dokumentacijom...), zatim projekti unapređenja organizacije i poslovnih procesa, uvođenje procesa upravljanja promenama i sl. Pored toga, obavljala je funkciju predstavnika rukovodstva prilikom uvođenja sistema upravljanja kvalitetom ISO 9001:2008, kao eksternog i internog proveravača.

U svom radu primenjuje više priznatih metodologija upravljanja projektima od Microsoft Solution Framework-a, do agilnih metodologija, kao i principa PMI.

Oblasti konsaltinga: upravljanje projektima, poslovna analiza, organizaciona struktura i poslovni procesi.
Sertifikovani je trener iz oblasti upravljanja projektima. Takođe, poseduje SGS sertifikat za vodećeg proveravača sistema upravljanja kvalitetom ISO 9001. Jelena je član AMC tima od osnivanja kompanije.

 

Dragan Svilanović

Dragan Svilanović

Nakon diplomiranja na Univerzitetu u Beogradu, završio je specijalizaciju i Master iz oblasti Razvoja teških zona u Montpeljeu u Francuskoj na Institutu za agrarnu politiku i agro biznis.

Radio je u Agroekonomiku u grupi za marketing na poslovima istraživanja tržišta, marketinga i definisanja distributivne, prodajne i marketinške strategije za proizvodne programe članica kompanije PK Beograd i drugih nezavisnih kompanija. Funkciju Field Force Manager za Srbiju i Crnu Goru obavljao je u kompanijama Dolce Bel International (distributer multinacionalne kompanije Ferrero) i multinacionalnoj kompaniji Wrigley.

Trenerske veštine za Prodajne tehnike, Efikasno pregovaranje, Upravljanje ljudima i Trening trenera stekao je u britanskoj kompaniji Glendinning Management Consultants. Sertifikovani Wrigley Breakthrough facilitator postao je 2002. godine kod Dr Bart Sayle, osnivača Breakthrough proces. Bio je zadužen za treninge Wrigley zaposlenih u zemljama Zapadnog Balkana.

 

Sa Arturom Wernerom, trening menadžerom Wrigley-a za EvropuSa Bojanom Klarićem, direktorom Atlantic grupeSa Zijahom Sokolovićem, Veštine komunikacije
Sa Arturom Wernerom, trening menadžerom Wrigley-a za Evropu
Sa Bojanom Klarićem, direktorom prodaje Atlantic grupe
Sa Zijahom Sokolovićem, Veštine komunikacije

 

Branka Bukvić

Branka Bukvić

Konsultant i trener sa preko 25 godina radnog iskustva u različitim oblastima: menadžment kvalitetom, menadžment projektima, strateško planiranje. Od 2002. godine aktivno je uključena u obuke i konsalting javnih službenika za upravljanje projektnim ciklusom i strateško planiranje. Učestvovala je u obuci preko 1000 državnih službenika za različite donatorske i konsultantske organizacije: UNDP, SCTM, MSP, EAR, VNG, GTZ, GFA. 

Uspešno je vodila tridesetak QMS projekata u različitim proizvodnim i uslužnim preduzećima. Objavila je preko 30 naučnih radova i preko 20 radova u oblasti kvaliteta. Član je EMCC (European Mentoring and Coaching Council) i jedan od osnivača EMCC Srbija.

Osim formalnog obrazovanja – Poljoprivredni fakultet u Beogradu, uspešno je završila: Međunarodni biznis menadžment (United college corp. Delaware), Profesionalni trener (Environmental health institute, Business training network, Suffolk, Great Britain) i Trener za upravljanje projektnim ciklusom (UNDP obuka za trenera).

U svojoj karijeri je osposobljena za menadžera kvaliteta (TÜV Thüringen), predstavnika rukovodstva za kvalitet (TÜV Rhainland), proveravača sistema menadžmenta kvalitetom (Fakultet organizacionih nauka), kao i za trenera za HACCP (Royal Institute for Environmental Health - Great Britain) i GAP (GlobalGAP/GTZ).

Priprema biznis planova, menadžment projektima, izgradnja tima, veštine prezentacije, komunikacija i menadžment konflikata i druge oblasti savremenog poslovanja dodatno šire spektar njene trenerske i konsultantske kompetencije.

Branka Bukvić na AMC treningu Postavljanje CiljevaMeđunarodna saradnja i druženje
Na AMC treningu Postavljanje Ciljeva
Međunarodna saradnja i druženje