Action Newsletter April / Maj 2013: Koliko pažnje pridajete drugima?

 

 
Gordana Berger,
Vaš Action kouč

Tokom mog studiranja u Kanadi, jedan od izuzetnih profesora nam je dao nenajavljeni test znanja koji je nosio čak 20% od finalne ocene. Pročitala sam sva pitanja i pažnju mi je privuklo poslednje, peto pitanje: „Kako se zove spremačica koja čisti ulazni hol našeg fakulteta?”
Prisetila sam se žene koju sam svakodnevno sretala. Bila je visoka, verovatno u ranim 50 tim godinama, imala je tamne oči i crnu kovrdžavu kosu, ali kako sam mogla da znam njeno ime? Predala sam test, ostavljajući poslednji odgovor prazan.
Pre kraja predavanja, jedan od mojih kolega je pitao da li se i poslednje pitanje računa za ocenu. „Naravno“, rekao je profesor. „Tokom vaših karijera, srešćete mnoge ljude. Svi će biti važni. Svi zaslužuju vašu pažnju, čak iako jedino što sa njima razmenite bude osmeh i „dobar dan”. Nikada nisam zaboravila ovu lekciju. Takođe sam naučila da se ona zvala Doroti.

Srdačno,
Gordana Berger

Action Management Consulting d.o.o.
Kralja Petra 32
11000 Beograd, Srbija
Tel: +381 (0) 11 328 6458
Fax: +381 (0) 11 328 6564
Mob: +381 (0) 64 648 2695
www.amc.rs

 

April/Maj 2013

  
Ukoliko ste vlasnik kompanije ili osoba koja se bavi edukacijom zaposlenih, a pitate se kako pravilno da utvrdite koji bi trening bio najadekvatniji za vaše ključne ljude, kako da ga najavite i odaberete odgovarajuću trening kompaniju, pogledajte naš novi tekst u majskom broju Progressive magazina pod naslovom: Trening zaposlenih: investicija ili trošak?
Na našoj Action Akademije uspeha smo ovog aprila imali prvi u nizu od planirana četiri otvorena treninga, Magija Virdžinije Satir, koji je veoma šaroliku grupu ujedinio u želji za pomeranjem ličnih granica i vrednovanjem različitosti.
Učesnici su primenjivali veštine koje je Virdžinija Satir sistemski koristila u svom radu sa klijentima pomažući im da se razvijaju i menjaju. Podelićemo sa vama pojedine utiske:
Trening "Magija Virdžinije Satir" na mene je uticao krajnje inspirativno i poletno. Verujem da su svi polaznici treninga dobili novu priliku da pokrenu niz dešavanja na jedan pozitivan i drugačiji način. Zaista veoma interaktivno, izazovno, otvoreno i primenjivo u svakodnevnom životu svih onih koji žele put razvoja i stalnog unapređenja ličnih performansi. Naravno da je čaroliju treninga upotpunila Eva, naša draga gošća iz Nemačke, svojim vedrim i optimističnim pristupom, koji je prigrlio svakog učesnika na njemu svojstven način i uvukao ga u igru zvanu život.
Gordana Panajotović, direktor nabavke, opšte administracije i alternativnih prodajnih usluga, UNIQA osiguranje
Veoma je važno razumeti da svaka osoba jeste "ledeni breg" i da se samo jedan mali deo nas vidi "lako" i da je ispod površine još nekoliko važnih slojeva ličnosti. Vežba Ledeni breg koja je deo treninga "Magija Virdžinije Satir" je veoma korisna i menja mnoge stavove koje imamo i o sebi i o drugima. Svako bi trebalo da je prođe sa sobom i sa svojim partnerom, bliskim prijateljem, prijateljicom. Ovaj trening nije samo pokretačka energija - već je mogućnost da se spoznaja o samom sebi primeni u svim životnim situacijama u budućnosti, a da se u prošlost vraćamo samo zbog iskustva. Hvala vam na ovom iskustvu.
Dino Mujanović
Tu smo za vas, ukoliko želite da saznate više o ličnom razvoju i našoj najnovijoj Action ponudi inovativnih treninga i koučinga:
011 328 6458
ili mail-om na office@amc.rs. Stojimo Vam na raspolaganju.
Osvrt na naš nedavno održan trening, Magija Virdžinije Satir, ćemo napraviti video klipom koga prenosimo u kraćoj verziji novinarke Srpske Naučne Televizije, Dunje Bibić:
Srpska Naučna Televizija: Trening Action Akademije uspeha