Action Newsletter Avgust 2011: Šta Vas čini posebnim?

 


  Vaš Action kouč, Gordana Berger

 

Možda ćete ovih dana upoznati nekog novog na letovanju ili tokom intervjua za posao čuti pitanje "Kaži/te mi nešto više o sebi?". Pitanje zvuči naivno, zar ne? Da li se dešava da postajete nervozni i da ne znate šta prvo da pomenete? Verovatno je to zbog toga što osećate i neizgovoreno pitanje "Šta tebe/Vas čini posebnim?".
Sigurno Vam to pitanje neće niko postaviti otvoreno u prvom razgovoru, ali će to biti ono što će želeti da sazna o Vama i to što pre, to bolje.
Ukoliko ste u biznisu, sigurno ste upoznati sa važnošću pripreme "elevator pitch-a". Ideja jeste u tome da zamislite da ste u liftu (elevator)  i da imate samo oko 90 sekundi, dok se lift kreće između spratova, da odgovorite na pitanje fokusiranom i efektnom rečenicom (pitch).
U poslovnim interakcijama neophodno je biti pripremljen, kako biste uspešno zainteresovali nekoga za uslugu, projekat ili proizvod koji Vaša kompanija nudi. Vaša kompanija jeste brend, a šta se dešava sa Vašim ličnim brendom?

Šta Vas lično izdvaja iz mase i čini posebnim?
Ne samo da će Vam u budućnosti biti lakše da se predstavite u poslovnom svetu ili u neformalnom razgovoru, nego ćete povećati i svoja saznanja u vezi brojnih ličnih pozitivnih osobina, što će biti odlično za vaše samopouzdanje.
Srdačno,
Gordana Berger
 
Action Management Consulting d.o.o.
Bulevar Mihajla Pupina 165b
11070 Novi Beograd, Srbija

Tel: +381 (0) 11 214 7660
Fax: +381 (0) 11 213 4516
Email: office@amc.rs ili gordanab@amc.rs
www.amc.rs

 

 

Avgust 2011

 

Ukoliko ozbiljno razmišljate o pripremi ličnog elevator pitch-a, možete početi dajući odgovore na sledeća pitanja:

  • Koje su tri osobine koje volite kod sebe? Koje dodatne kvalitete posedujete?
  • Kojim se Vašim ličnim osobinama vaši najbolji prijatelji i kolege najčešće dive?
  • Koje bi sve benefite imala kompanija u kojoj biste želeli da radite kada bi vas zaposlili?
  • Koje sve vrline biste uneli u vezu sa partnerom koga priželjkujete?
  • Koja su vaša četiri najznačajnija profesionalna uspeha? Koji su vam lični kvaliteti pomogli da ih postignete?
  • Koja su vaša četiri najznačajnija privatna uspeha?  Koji su lični kvaliteti doprineli da postignete ove rezultate?

Ukoliko Vam se ideja elevator pitch-a dopada, možete pripremiti i dva, jedan za svoje efektno poslovno predstavljanje i drugi za neformalnije okruženje.

Naš prolećni Action NLP Business Practitioner - Oslobodite lični potencijal, je kompletiran fantastičnim prezentacijama učesnika i zasluženom sertifikacijom. Iskrene čestitke svima koji su zauvek postali deo našeg Action tima! Prenećemo vam pojedine utiske učesnika, sa njihovog putovanja samo-spoznaje, koje su započeli prošlog februara:

Tokom NLP-a sam naučila da posmatram događaje i situacije iz više uglova, poštujući najpre sebe. Shvatila sam da ne postoje nepremostive prepreke  ni nerešive situacije, već su one u stvari prerušene lekcije koje mi pomažu da se razvijem kao ljudsko biće (iako ih baš ne dočekujem  raširenih  ruku). Sada, nakon završenog prvog stepenika NLP-a, posvećena sam onome što hoću od svog života - imam svoje ciljeve i ostvarujem ih.

NLP treninzi su praktični, sa mnogo jednostavnih alata i tehnika čijom primenom zaista možete postići čudo. Sve to, naravno, uz trenera, Gordanu Berger,  čija energija nadahnjuje i nikoga ne ostavlja ravnodušnim...    Kristina Radonjić

Veoma koristan trening koji uz prijatnu atmosferu, zanimljiva predavanja i dosta vežbi pomaže da pomerate svoje granice.
Jača samopouzdanje, učite da postavljate i ostvarujete ciljeve efikasnije, postajete kreativniji, odlučniji i veseliji i uživate u životu više nego pre.
  Predrag Griva

Stečeno znanje primenjujem u životu i to na svim poljima. Postala sam kreativnija, dobila ideje, proširila vidike... Kreativan, nenaporan rad sa dosta vežbi - stvarno vredi.  Lidija Grujić

Naučila sam da ostvarujem (i postavljam!) ciljeve, umesto samo da rešavam probleme.  Naučila sam da ništa ne shvatam lično, ako nije neophodno.  Ljudi bi trebalo da budu zadovoljni sobom  i svojim životom da bi to zadovoljstvo širili na okolinu...Ovde  to svako može da nauči!    Mladena Kosanović 

 

Detaljniji utisci na: http://www.amc.rs/utisci-klijenata

Naši septembarski termini za Otpakujte Action NLP trening i koučing veče su:

utorak 13. septembar 18:00 - 20:00
utorak 20. septembar 18:00 - 20:00

Ove informativne sesije su potpuno besplatne, uz napomenu da je broj mesta ograničen. Pridružite nam se ukoliko želite da postavite pitanja ili da saznate nešto više o našem načinu rada. Nazovite nas radi rezervacije mesta na:
011 214 7660 ili nam pošaljite e-mail na: office@amc.rs,
sa vašim kontakt brojevima telefona.

Biće nam zadovoljstvo da nam se pridružite na našem sledećem otvorenom treningu, jesenjem Action NLP Business Practitioneru - Oslobodite lični potencijal  koji počinje 29. septembra 2011!

Naš avgustovski video klip je deo intervjua genijalnog glumca, Kevin-a Spacey-a, koji je svoje bogato životno iskustvo nesebično podelio sa onima koji tek počinju:

 

Znaj šta želiš - Kevin Spacey