AMC Newsletter Mart 2018: Gde biste mogli da budete ako u sledećih 30 dana kažete da?

Mart 2018.

Gde biste mogli da budete ako u sledećih 30 dana kažete da?
To ne možete da znate dok ne kažete da.

U kojim prilikama, kojim ljudima i situacijama ste govorili ne, a radoznali ste da saznate šta bi moglo da bude drugačije kada biste rekli da?

Ne postavljam samo vama ovaj izazov.

Postavila sam ga i sebi pre pet dana, u nedelju, tokom četvrtog dana poslovne konferencije u Orlandu. Počela sam da uviđam da govornici koji su za mene bili najistinitiji, kongruentni sa porukom koju su slali, osim velikog uticaja i poslovnih rezultata, imaju još nešto zajedničko: svi su bili u odličnoj fizičkoj kondiciji.

U zdravom telu, zdrav duh, fraza uz koju sam odrasla mi je prošla mislima, a zatim sam sebi postavila ista pitanja kao i vama i pomislila šta bi za mene lično bilo drugačije kada bi svoju kondiciju stavila na prioritetno mesto i počela da treniram 6 puta nedeljno. Kreativnost je radila dalje i osim 6 treninga nedeljno, učinilo mi se dovoljno izazovno da u svakom od njih bude 30 minuta kardio treninga. Svaki put.

U trenutku kada sam ovo osmislila, pre 5 dana, bila sam u vrlo neredovnom ritmu vežbanja već mesecim, mada bi realnija bila konstatacija već godinama, ali ono što jesam obavezno radila kad god sam bila u teretani jeste preskakanje kardio dela treninga.

Život od stare slave - da budem precizna.

Šaljivo sam pomislila da će mi pozliti od tako intezivnog ritma, ali je odmah zatim isplivala slika u kojoj sam sa lakoćom trčala, prekinula često konzumiranje slatkiša i prepoznavala ponos u očima mojih sinova koji inače mogu da budu vrlo iskreno-opasni.

Baš u tom trenutku se završavalo video predstavljanje sledećeg govornika koje sam kao kroz maglu pratila, obuzeta svojim inspirativnim mislima. Film je prestao, svetla su se blještavo uključila, muzika je postala glasna i na binu je bukvalno iskočio Anthony Robbins, poseban trener i kouč čiji rad pratim decenijama.

Crna košulja je bila kao razapeta na njegovom mišićavom telu, široki osmeh, karakteristično energično tapšanje, kretanje i celokupna energija bili su u skladu sa svim onim o čemu je pričao naredna 4 sata.

Ako to nije bio dovoljno jasan znak, ne znam šta bi za mene moglo biti jasnije.   

Danas, 5 dana kasnije, nakon više od 15 sati provedenih u avionima i na aerodromima, jakog jet lag-a (koji doduše pomaže da dok svi spavaju sa vama delim nove ideje), ako trenutno zanemarim bol u većini mišića, srećna sam, a posebno radoznala kako će ovo novo putovanje izgledati u narednih 25 dana!

Gde biste mogli da budete ako u sledećih 30 dana kažete da?
To ne možete da znate dok ne kažete da.

U kojim prilikama, kojim ljudima i situacijama ste govorili ne, a radoznali ste da saznate šta bi moglo da bude drugačije kada biste rekli da?

Da li ste spremni da prihvatite izazov?

Ako jeste, počnite danas, a 1. maja se čujemo sa novim rezultatima!   

Srdačno,
Gordana Berger

P.S. Mi smo tu za vas:

    

Action Management Consulting d.o.o.

Kralja Petra 32

11000 Beograd, Srbija

Mob: +381 (0)64 648 2695

Tel: +381 (0)11 409 3730

www.amc.rs