AMC Newsletter Decembar 2017: Principi liderstva Indijanskih poglavica

Decembar 2017.

Prvi put u Arizoni ovog decembra, kao prvi put u kaubojskom filmu! Crvene stenovite planine, peskovito tlo, kaktusi, kojoti, vidovnjaci, novi i duh starih Indijanaca i Kauboja.

I u sred sve te šarene energije posebnu pažnju počinje da mi privlači kultura jednog naroda koja je sada samo u obrisima prisutan i priče o njihovim liderima, slavnim poglavicama.

Pet principa liderstva zajedničkih najznačajnijim poglavicama o kojima se priča su:

  1. Znali su koliko su moćni i to nisu zloupotrebljavali. Verovatli su u podelu moći. Veoma su bili brzi da prepoznaju liderske kvalitete drugih i da ih podrže.
  2. Vreme nisu shvatali linearno. Smatrali su da se stvari dešavaju kada je pravo vreme za to, kao recimo setva i žetva, koje se dešavaju u skladu sa prirodnim ritmom.
  3. Emocionalna inteligencija indijanskih lidera je bila izuzetno razvijena. Bili su samosvesni i imali su veliku saosećajnost sa ostalima. Znali su kada je ljudima bila potrebna podrška i ako su bili u mogućnosti da pomognu to su i činili.
  4. Indijanski lideri nisu nikada pitali druge da urade nešto što oni sami ne bi uradili. Uvek su mislili o tome kako bi njihove buduće aktivnosti uticale na ostale i iz tog razloga nikada nisu radili nešto što nije u najboljem interesu onih koje vode.
  5. Indijanske poglavice su bile vizionari. Videli su “veliku sliku” i umeli da na pravi način kreiraju viziju koja bi bila prihvaćena od cele zajednice.

Šta mislite o primenjivosti ovih principa danas?

Kakvi su bili lideri koje ste vi rado sledili?

Da li biste sledili sebe da ste u ulozi svojih saradnika?

Ako poželite da dodatno osvestite svoje trenutne liderske veštine i usvojite one koje su danas najpoželjnije, naš jedinstveno dizajniran liderski trening se približava već u petak:

KAKO POSTATI VRHUNSKI LIDER I OSTVARITI ŽELJENE TIMSKE REZULTATE
15. – 16. DECEMBAR 2017.

Ivan Dmitrić

Gordana Berger

 

Zadovoljstvo je bilo moje upoznati vas, družiti se sa vama u atmosferi punoj prijateljstva, entuzijazma, radosti...
Čini se da ni sa kojom grupom ljudi do sada, tako brzo, nisam ušla u RAPORT.

Danas, kada je menadžerska populacija sve više “rastrzana”, u stalnoj  dilemi kako odgovoriti zahtevima posla, uspostaviti ravnotežu između poslovnog i privatnog segmenta života i platiti što je moguće nižu psihološku cenu, bavljenje ovom zahtevnom vrstom posla, veliki je izazov!

Odabirom i težnjom ka životnim stilovima, utemeljenim na vrednosnom sistemu koji se reflektuje u načinu vođenja sebe, zaposlenih i organizacije, pomogli ste nam da izazov postane istina koja se živi!

Daliborka Rančić, Direktor proizvodnje, AURA

Srećno samo-liderstvo i liderstvo u ovom tako važnom mesecu u kome puno saznajemo o svojim ličnim i timskim rezultatima, bilo da vodimo projektni, kompanijski ili porodični tim.

Srdačno,
Gordana Berger

Action Management Consulting d.o.o.

Kralja Petra 32

11000 Beograd, Srbija

Mob: +381 (0)64 648 2695

Tel: +381 (0)11 409 3730

www.amc.rs

Pratite nas na našim profilima: