AMC Newsletter Septembar 2019: Kakva su Vaša očekivanja?

Septembar 2019.

Na septembarskom treningu ključnih direktora našeg klijenta iz Kruševca, trening smo počeli razmenom mišljenja o važnosti očekivanja koja imaju od zaposlenih i kako ta očekivanja utiču na ponašanje ljudi u timu. Tokom dva dana intenzivnog rada nizali su se modeli rešavanja različitih menadžerskih nedoumica, a za kraj smo se opet vratili očekivanjima pričom:

Dr Rosento je izveo seriju eksperimenata na Harvardskom univerzitetu.  Svoje studente je podelio u tri grupe. Prvoj grupi je rekao: “Vi imate pacove genijalce. Otići će do kraja lavirinta, poješće puno sira, bolje pripremite i dodatnu zalihu”.

Drugoj grupi je naveo: “Vi imate gomilu prosečnih pacove. Nisu previse bistri, nisu ni previše pametni ali će stići do kraja lavirinta, zato je bolje da tamo stavite sir”.

Otišao je do treće grupe: “Vi imate problem. Ovi pacovi su glupi. Ako bilo koji stigne do kraja, to će biti iznenađenje. Ne morate ni da kupite sir, samo postavite znak na kome piše sir” :).

Narednih šest nedelja su izvodili eksperiment.  Na kraju, pacovi genijalci su se ponašali kao pacovi genijalci, čak su se i ugojili, prosečni su se ponašali prosečno, ali pacovi idioti… nisu uspeli da nađu put do sira, a čak i da jesu, znalo se da je to slučajno.

Evo jedne zanimljivosti: Pacovi genijalaci u stvari nisu ni postojali, nije bilo pacova idiota, svi pacovi su bili prosečni pacovi.  Čak su svi u stvari bili iz iste familije pacova.

Kakav je vaš komšiluk?
Kakva su vam deca?
Kakvi su vam zaposleni?
Tretiramo ljude onako kako ih vidimo. 
Naša očekivanja utiču na njihovo ponašanje.
Kako vidite ljude koji vas okružuju?

 

Dok smo još kod očekivanja, mi smo tu da prevaziđemo vaša na našoj Menadžment Akademiji uspeha, za koju je počelo popunjavanje mesta za mart 2020. godine. Iskustvo našeg cenjenog klijenta, Milana Živanića, povodom pohađanja kompletna tri treninga Menadžment Akademije uspeha, možete pogledati na kratkom videu:

Detaljnije o našim treninzima 360° stepeni KOMPETENCIJA – LIČNIH, TIMSKIH I PREGOVARAČKIH pogledajte na našem sajtu www.amc.rs

Povodom 16. rođendana AMC-a, želimo da prepoznamo vašu spremnost na akciju i ponudimo uštede na trening investiciju: ekskluzivnih 25% uštede na trening, za sve vas koji se odlučite da nam se pridružite, do ponedeljka, 14. oktobra 2019, kao i kasnije uštede do 25. novembra ili 17. februara.

Povećajte svoja očekivanja na ličnom, liderskom i pregovaračkom planu! Smile

 

Srdačno,
Gordana Berger

P.S. Pratite nas i vodite na:

    

 

Action Management Consulting d.o.o.

Kralja Petra 32

11000 Beograd, Srbija

Mob: +381 (0)64 648 2695

Tel: +381 (0)11 409 3730

www.amc.rs