Action Newsletter Jun / Jul 2012: Poglavlja lične poeme

 

 

Vaš Action kouč, Gordana Berger

Posle različitih zapažanja i priča, pomislila sam da bi bilo zanimljivo da sa vama podelim jednu poemu, autorke Portie Nelson.

Poema u 5 poglavlja

1. poglavlje
Hodam ulicom.
Na trotoaru  je duboka rupa.
Padam u nju.
Izgubljena sam...Bespomoćna…Nije moja greška.
Treba mi večnost da nađem izlaz.

2. poglavlje

Hodam istom ulicom.
Na trotoaru je duboka rupa.
Pretvaram se da je ne vidim.
Padam u nju ponovo.
Ne mogu da verujem da sam na istom mestu….Ali, to nije moja greška.
I dalje mi treba puno vremena dok ne izađem.

3. poglavlje

Hodam istom ulicom.
Na trotoaru je duboka rupa.
Vidim da je tu.

Ipak padam u nju...To je navika.
Oči su mi otvorene.
Znam gde sam.
To je moja greška.
Odmah izlazim.


4. poglavlje
Prolazim istom ulicom.
Na trotoaru je duboka rupa.
Zaobilazim je.

5. poglavlje

Hodam drugom ulicom.

Da li se vaša poema sastoji od većeg ili manjeg broja poglavlja?

Srdačno,
Gordana Berger

Action Management Consulting d.o.o.
Dr. Velizara Kosanovića 2
11050 Beograd, Srbija
Mob: +381 (0) 64 223 2727
Tel: +381 (0) 11 240 7014
Fax: +381 (0) 11 240 7017
Email: gordanab@amc.rs
www.amc.rs

 

Jun/Jul 2012

  
Naši Action NLP Business Practitioner-i su tokom juna meseca imali svoj šesti i sedmi seminar, a početkom jula i Modul 8 – Sertifikaciju!  Uživali smo u prezentacijama svakog učesnika i u uspehu koji smo imali prilike da ispratimo jedni kod drugih, družeći se intezivno u poslednjih šest meseci, tokom naših 18 trening dana.
Posebno nam je bilo zabavno da ispratimo različite kreativne načine na koje su nam učesnici dočarali “razliku koja je kod njih napravila najveću razliku“, odnosno opisali sebe „pre“ i „posle“ ključnih saznanja i promena koje su kreirali.

Fotografije sa treninga 
            

Iskustva pojednih učesnikatreninga govore više nego što bi mi to mogli:
Najteži ispit za svakog čoveka je da prvo spozna sebe, da bi mogao da spozna druge. A to je upravo ono što nam Action NLP omogućava. Spoznala sam sebe, a i druge. Action NLP mi je olakšao život, što mi je i bio cilj. “Otvorila sam oči” za stvari koje nisam svesno znala do sada. Preporučila bih ga apsolutno i drugima kao što već jesam.

Jelena Ljubisavljević, Direktor kadrova i marketinga, Aluroll
Totalni preporod i promena stanja ličnosti i ponašanja, poimanja života, ličnih ciljeva i bogatstva. Osvestite sebe i svet oko sebe.

Nenad Nestorović, Koordinator kasko osiguranja, Takovo osiguranje
Zanimljivo, interesantno, korisno! Preporučio bih svim uzrastima, jer nikad nije kasno da se krene u ostvarivanje želja i ciljeva. Meni je lično Action NLP pomogao da protumačim neverbalnu komunikaciju kod ljudi, da definišem ciljeve i da se usredsredim na njih, da u sebi pronađem potrebne resurse kako bih ih ostvario.

Boris Avlijaš, FX Trader
U Action Akademiji uspeha, tokom rada na sebi kroz posebno odabrane metode ličnog razvoja, počinjete da kreirate naviku da sebi i drugima postavljate inspirativna pitanja. Ukoliko ste do tada voleli da delite savete, a zatim se ljutili što vas ne slušaju i primenjuju vašu mudrost, postoji izuzetno velika šansa da tu naviku potpuno iskorenite - na radost onih u vašoj okolini, koji će se u prvom trenutku čuditi, a zatim vam se iskreno diviti!
Pošto verujemo da je najvažnija akcija ona koju kreiramo počevši od sebe samih, naš novi video klip prepoznaje važnost postavljanja moćnih pitanja, osluškivanja svojih odgovora i kreiranje akcije kako bismo živeli dosledno onom što je za nas najvrednije.   
     
 Ric Elias: Tri stvari koje sam shvatio dok se avion rušio