Praćenje radne uspešnosti

Svaka kompanija ima svoj sistem praćenja uspešnosti zaposlenih, ali su izazovi sa kojima se sreću zaposleni i menadžeri tokom razgovora o radnoj uspešnosti veoma slični.

Želeći da ohrabrimo obe strane da o oceni radnog učinka razmišljaju pozitivnije i da sa manje napetosti iščekuju razgovor, razvili smo inovativne treninge za obe ciljne grupe tokom kojih dodatnu interakciju obezbeđujemo korišćenjem profesionalnih trening video klipova.

Interesantni video klipovi za menadžere u trajanju od 30 minuta, prikazuju rešenja i principe prevazilaženja potencijlanih teških situacija komunikacije sa zaposlenima tokom razgovora o radnoj uspešnosti. Menadžeri prepoznaju sebe i svoje zaposlene, učeći primenjive strategije koje u realnom svetu obezbeđuju da budu pripremljeni i reaguju konstruktivno i samouvereno obavljajući svoju veoma važnu ulogu

Video klipovi za zaposlene su ciljno orjentisani da pripreme zaposlene za razgovor o radnoj uspešnosti. Na interesantan način prikazuju važnost prihvatanja proaktivne uloge, pripreme za razgovor i praćenja ličnih postignuća tokom prošlog, sadašnjeg i budućeg perioda.

Poruka koju uspešno šaljemo obema ciljnim grupama jeste da su značaj i potencijal pozitivne strane praćenja radne uspešnosti od velike važnosti za celu kompaniju, ilustrujući koliko su velike prednosti za obe strane kada i menadžeri i zaposleni uspešno i odgovorno prihvate svoje uloge i ponašaju se u skladu sa njima.

Detaljno na našim treninzima:

http://www.amc.rs/content/strategije-uspeha-pri-pracenju-radne-uspesnosti

http://www.amc.rs/content/uloga-zaposlenog-tokom-pracenja-radne-uspesnosti